onsdag den 2. maj 2012

Brændenælde-suppe

Når man skal plukke brændenælder til denne suppe er det kun de nye skud eller topskud som skal bruges. Det er en god ide at bruge handsker eller plastikposer på hænderne for ikke at brænde sig.
Opskrift til 4 portioner:
  • 150 g unge skud eller topskud af brændenælder
  • 1 stort finthakket løg
  • Hvidløg
  • Et par kartofler
  • 1 l vand
  • 2 bouillon terninger
Fremgangsmåde:
  • Skræld kartoflerne og kog den møre.
  • Pil de små blade af stænglerne - det er bladene du skal bruge.
  • Hak brændenælderne fint.
  • Hak løget fint.
  • Hak Hvidløget
  • Svitses løgene klare i olien og tilsæt brændenælderne.
  • Vand og bouillon terningerne hældes over blandingen.
  • Suppen koges i ca. 10 minutter
  • Kartoflerne komme i og blendes så den bliver ensartet.











Ingen kommentarer:

Send en kommentar