mandag den 8. oktober 2012

Vindpose







Til mit andet projekt valgte jeg at lave en vindpose af plastik,pap og tape. Jeg startede med at skære en papkasse op og tegne to cirkler hvor den inderste var ca. 1.5 cm mindre end den store. Jeg fik således en kant som skulle danne åbningen af vindposen. Efterfølgende tog jeg en sort plastikpose og klippede den op og tegnede formen på vindposen, formen på posen er kegleformet for at den bedere kan vise vindretningen. De to ender blev efterfølgende tapet sammen så det dannede en kegle. Til slut blev plastikposen tapet sammen og der blev sat to stykker snor i så den kunne hænge på en pind. Man aflæser vindposen på følgende måde, på ovenstående billede peger vindposen mod syd, det vil sige at vinden kommer fra nord, altså fra den modsatte retning. Vindstyrken kan man aflæse ved at se på vinklen, jo tætter på vandret vindposen er, jo mere blæser det. Her er det vigtigt at huske på, at jo tungere vindposen er jo mindre udslag giver den. For at se hvor meget det blæser, bliver man nød til at måle vindhastigheden med en vindmåler eller se på DMIs hjemmeside og så tage bestik af vinklen på vindposen og huske det.

Overvejelser
Jeg valgte at brugeplastik til min vindpose da det er billigt i fremskaffelse og fordi det er et let materiale. Ringen som holder vindposen åben lavede jeg i pap da det også er et let materiale. Jo letter vindposen er jo mere vindfølsom er den. Som materiale til vindposen kan man bruge næsten alt: stof, voksdug eller papir man skal bare huske jo tungere vindposen er, jo mindre vil udslaget være ved en given vindhastighed indtil den står vandret(på ovenstående billede er vindhastigheden ca. 8 m/s). Det ideelle sted at opstille en vindpose ville være på en åben mark, hvor der ikke var nogle træer som kunne forstyrer vindhastigheden og vindretningen.

1 kommentar:

  1. Hej Allan

    Spændende :-) Måske kunne du folde mere ud hvilke overvejelser du har gjort dig i forhold til valg af materialer (plastik contra andre muligheder), posens størrelse mm.

    Hvordan aflæser man på posen, hvor meget det blæser? Afprøv gerne ved forskellige vindforhold. Hvor vil det være optimalt at placere posen / hvad skal man overveje i forhold til placering?

    God vind!
    Ida

    SvarSlet